No self

Dansk, Nederlands, Italian
User avatar
Vuurkonijn84
Posts: 95
Joined: Sun Mar 18, 2018 1:03 am

Re: No self

Postby Vuurkonijn84 » Sun Aug 12, 2018 11:25 pm

Heb niet meer kunnen reageren helaas. Goed, ik blijf gewoon doorgaan, en spreek je over een week wel weer!

Groetjes

User avatar
Vuurkonijn84
Posts: 95
Joined: Sun Mar 18, 2018 1:03 am

Re: No self

Postby Vuurkonijn84 » Tue Aug 21, 2018 2:19 pm

Net tijdens mediteren weer iets grappigs ontdekt. Tijdens het heel bewust kijken en waarnemen, werd ineens heel duidelijk waarneembaar hoe een gedachte ook meteen een bepaald ik-plaatje schept in de mind. Is er zeg maar een bepaalde gedachte, dan zit daar een bepaalde 'ik' aan vast. Die verschiet als het ware van vorm met de verandering van de gedachte mee. Zo scheppen sommige gedachten een zelfverzekerde (subtiele) self-image, weer andere een arrogant 'figuurtje', 'die het denkt', weer andere gedachten gaan gepaard met een wat meer vrouwelijk aandoend 'figuur die het denkt', heel apart.
Wat ook opviel is dat aandacht gericht op een bepaald gebied (bijvoorbeeld mond/lippen) ook meteen een soort plaatje scheppen, en bij een verandering van blik, ook gelijk een daarmee corresponderend innerlijk ik-plaatje wordt geschapen.

Oftewel: daar goed en scherp naar kijkend is er werkelijk geen touw aan vast te knopen. Het verschiet constant, en zo zijn er als het ware heel veel verschillende ikjes. Voortdurend wordt uit bepaalde hele subtiele dingetjes en net iets ander, of soms zelfs totaal ander ik-gevoel geschapen. Zo bezien zit daar eigenlijk helemaal geen vaste substantiële ik in die werkelijk constant en consistent is, zoals het altijd heeft geleken.


Return to “Other Languages”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests